WEEKLUNCH

"EEN LUNCH MET BLIJVENDE FINESSE"

U bent van harte welkom in ons restaurant voor een verzorgde lunch op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Heeft u weinig tijd tijdens de lunch? Laat het ons weten, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Niet zomaar een middagpauze, maar een smaakmoment.



LUNCH VAN  9 JULI TOT EN MET 11 JULI 2025


VOORGERECHT

Orzo / tartaar langoustine / citrus / rode biet
°°°

HOOFDGERECHT

Filet van parelhoen / kervelpuree / paksoi / zomergroenten

+ DESSERT

Verrassing van de chef

MENU'S

Ontdekkingsmenu

"TOEGANKELIJK, KLASSIEK GEÏNSPIREERD & NAAR JOUW SMAAK"

Onze ontdekkingsmenu is de ideale manier om kennis te maken met Maison Noire. Je stelt zelf je 3-gangenmenu samen, met keuze per gang uit zorgvuldig geselecteerde gerechten met een klassieke toets.
Verfijnd in eenvoud, royaal in smaak.

VOORGERECHT

Carpaccio van rund / "Charolais" / truffelolie / parmezaan / zongedroogde tomaat

OF

Vitello tonnato / klassiek bereid / rucola / parmezaan / zongedroogde tomaat / kapperappel / pijnboompit

OF

Kroket / gekonfijte parelhoenbout / erwt / morilles / mosterdsla

OF

Wildcatch gamba's / lookbotersaus

OF

Burrata / duo van tomaat / pesto

°°°

HOOFDGERECHT
Onglet / sjalottensaus / slaatje / frietjes

OF

Luxe Angus beefburger / coppa / truffel / gerookte eendenborst

OF

Roggevleugel / à l'ancienne / krielaardappelen

OF

Gebakken zalm / rode pesto / fregola / zeekraal
°°°

DESSERT
Aardbei / yuzu / meringue / vanille
OF
Crème brûlée

OF

Alcoholic coffee

Wij serveren de menu uitsluitend voor uw volledige gezelschap.
Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk om te kiezen voor onze ontdekkingsmenu, de gastronomische menu, of de weeklunch tijdens de middag. Zo garanderen wij elke tafel de aandacht en verfijning die ze verdient.
Op
zaterdagavond serveren wij minstens voor- & hoofdgerecht of één van onze menu's.

Gastronomische menu

"WAAR ONZE CHEF ZIJN CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP LAAT OM JE SMAAKPAPILLEN TE PRIKKELEN"

Waar de klassieke basis de vrijheid krijgt om te verrassen.

Onze menu wijzigt ongeveer iedere 6 weken.  Vanaf 29 augustus hebben wij een nieuwe gastronomische menu.
Voor een optimale beleving kunnen jullie genieten van bijpassende wijnen vanaf €8/glas. Deze wijnen zijn ook mogelijk in een bobformule.

Om ten volle te kunnen genieten van deze menu kunnen wij dan ook moeilijk aanpassingen doorvoeren. Een menu waarbij wij rekening moeten houden met allergenen of veganistische wensen, kunnen wij hier in de geval niet aanbieden. Vegetarische wensen vernemen wij graag op voorhand, zodat chef Bert ook voor u een gastronomische menu kan voorzien.

VOORGERECHT *

Gerookte paling / rode biet / Granny Smith / dashi / goudsbloem

°°°°

VOORGERECHT *

Canadese kreeft / variaties van courgette / essence van kreeft / pinda / zomertruffel 

°°°°

HOOFDGERECHT * 

Gebrande bloemkool / blauwe grenadier / aardappelcrème / lamsoor / dashi / groene kruiden

en** / of*

Lamsrack / kruiden-mosterd crumble / 5- spice / crunchy garden salad / bulgur

°°°°

DESSERT *

Vanille / karamel / biscuit van chocolade / crème brûlée 

°°°°
DESSERT ***
Kaasjes van de kaaskar
KAZEN GESELECTEERD DOOR HET KAASHUISJE IZEGEM


Wij serveren de menu enkel voor uw volledige gezelschap.

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk om voor onze ontdekkingsmenu , de gastronomische menu of over de middag voor de weeklunch te kiezen. Zo garanderen wij elke tafel de aandacht en verfijning die ze verdient.

Op zaterdagavond serveren wij minstens voor- & hoofdgerecht of 1 van onze menu's.

Kreeftenmenu

"EEN ODE AAN DE ZEE - KREEFT IN ZIJN MEEST ELEGANTE VORM"

Maison Noire brengt een culinair saluut aan de zee met een kreeftenmenu dat klasse en karakter ademt. In vijf verfijnde gangen staat de koning der schaaldieren centraal: van zijdezachte carpaccio tot een perfect gegrilde Canadese kreeft in lookboter. Elk gerecht is een eerbetoon aan het zilte leven.
Een feestmenu dat de finesse van kreeft laat schitteren in haar puurste vorm.

WACHTBORD
Carpaccio van kreeft / truffelmayonaise / mosterdsla / tomaat / limoen
Geserveerd bij de apero


°°°°

VOORGERECHT 
Kreeftenschaar / "Belle vue"

°°°°

VOORGERECHT
Kreeftenbisque

°°°°

HOOFDGERECHT 
Halve Canadese kreeft / gegrild / lookboter


°°°°

DESSERT

Verrassing van de chef

Graag minstens twee dagen op voorhand reserveren en dit vermelden bij uw boeking. Voor een optimale beleving wordt deze menu gereserveerd per tafel, voor het volledige gezelschap.

A LA CARTE

"UW CULINAIRE COMPAS LEIDT U NAAR HET BESTE"

Bij Maison noire kiest u zelf de koers. Onze à la carte biedt een verfijnd spectrum aan smaken - elegant, uitgesproken en met liefde bereid. U combineert, wij creëren. Voor een middag of avond met karakter.
Jouw smaak, onze signatuur.


Op zaterdagavond vragen wij u om minstens voor- en hoofdgerecht te kiezen - of laat u liever volledig verrassen met één van onze menu's? Dat kan natuurlijk ook.


Vlotte service, met oog voor detail: bij groepen vanaf 5 personen vragen wij om de keuze per gang te beperken tot  maximaal 4 verschillende gerechten. Zo kunnen wij de service efficiënt en verzorgd houden, zonder in te boeten in kwaliteit.


Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk om voor onze ontdekkingsmenu , de gastronomische menu of over de middag voor de weeklunch te kiezen. Zo garanderen wij elke tafel de aandacht en verfijning die ze verdient.

Allergieën? Lactose- of glutenintolerant? Meld het ons bij reservatie. Wanneer u uw keuze op voorhand doorgeeft, kunnen wij uw gerecht met nog meer zorg en aandacht afstemmen.
Hou er rekening mee dat wij kruisbesmetting nooit voor de volle 100% kunnen uitsluiten.

Round 1: voorgerechten of to share bij de apero

Tataki eendenborst / rode biet / mangochutney / mosterdsla


Oesters natuur / "Zeeuwse Creuzen" / 6 stuks

Carpaccio mini coquille / passievrucht / dille / wakame


Duo / wildcatch / "Blachtiger" scampi / coquilles / broccolizalf / tom kha kai


Carpaccio van kreeftenstaart / truffel / limoenolie / rucola / pijnboompitten


Halve kreeft / "Belle Vue" (per 2 personen)


Halve kreeft / gegrild / lookboter (per 2 personen)

Round 2: hoofdgerechten

NICE TO Meat YOU

Filet Mignon / "Belgisch witblauw" / gegrild (mogelijk met mergpijp)

Filet Mignon Rossini / "Belgisch witblauw" / gegrild / gebakken foie / portosaus (mogelijk met mergpijp)


Porterhouse côte à l'os (500g) / gegrild / 1  persoon  (enkel te verkrijgen 'bleu' of 'saignant') (mogelijk met mergpijp)


Rib-eye / "Arbedeen Angus" / gegrild (mogelijk met mergpijp)


Filet struisvogel / broccoli / champignon-bordelaise / aardappel / truffel


WTF: WHERE'S THE Fish

Tartaar "Bonito" tonijn / sesamdressing / wasabimayonaise / gember


Duo / wildcatch / "Blachtiger" scampi / coquilles / broccolizalf / tom kha kai


Gebakken zeebaars / risotto / zeekraal / nantuasaus


Zeetong xl 400g bruto / op wijze van de molenaar / seizoensslaatje


Canadese kreeft (650g) / gegrild / lookboter


Canadese kreeft (650g) / "Belle Vue"


Veggie & vegan:  YOU LOOK RADISHING 

Laat u verrassen! De chef maakt graag iets voor u klaar.


Final!: desserts

Kaasjes van de kaaskar / diverse konfijten (kaasjes geselecteerd door Het Kaashuisje in Izegem)


Crème Brûlée


Crumble / rabarber / aardbei / vanilleijs


Dame Blanche / verse chocoladesaus


Trio van sorbet

Crumble / appel / braambes / sorbet van kersen / rood fruit


Coupe Colonel