WEEKLUNCH

"EEN LUNCH MET BLIJVENDE FINESSE"

U bent van harte welkom in ons restaurant voor een verzorgde lunch op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Heeft u weinig tijd tijdens de lunch? Laat het ons weten, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
Niet zomaar een middagpauze, maar een smaakmoment.



LUNCH VAN  11 JUNI TOT EN MET 13 JUNI 2025


VOORGERECHT

Gazpacho / burrata / taboulé / mosterdsla
°°°

HOOFDGERECHT

Pluma iberico / broccoli / truffel / warme groenten

+ DESSERT

Verrassing van de chef

MENU'S

Ontdekkingsmenu

"TOEGANKELIJK, KLASSIEK GEÏNSPIREERD & NAAR JOUW SMAAK"

Onze ontdekkingsmenu is de ideale manier om kennis te maken met Maison Noire. Je stelt zelf je 3-gangenmenu samen, met keuze per gang uit zorgvuldig geselecteerde gerechten met een klassieke toets.
Verfijnd in eenvoud, royaal in smaak.

VOORGERECHT

Carpaccio van rund / "Charolais" / truffelolie / parmezaan / zongedroogde tomaat

OF

Vitello tonnato / klassiek bereid / rucola / parmezaan / zongedroogde tomaat / kapperappel / pijnboompit

OF

Wildcatch gamba's / lookbotersaus

OF

Burrata / duo van tomaat / pesto
OF

Asperges op zijn Vlaams

°°°

HOOFDGERECHT
Onglet / sjalottensaus / slaatje / frietjes

OF

Luxe Angus beefburger / foie gras / truffel / gerookte eendenborst

OF

Roggevleugel / à l'ancienne / krielaardappelen

OF

Gebakken zalm / rode pesto / fregola / zeekraal
(met asperges: +€8)
°°°

DESSERT
Aardbei / yuzu / meringue / vanille
OF
Crème brûlée

OF

Alcoholic coffee

Wij serveren de menu uitsluitend voor uw volledige gezelschap.
Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk om te kiezen voor onze ontdekkingsmenu, de gastronomische menu, of de weeklunch tijdens de middag. Dit helpt ons om een vlotte service te garanderen.

Gastronomische menu

"WAAR ONZE CHEF ZIJN CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP LAAT OM JE SMAAKPAPILLEN TE PRIKKELEN"

Waar de klassieke basis de vrijheid krijgt om te verrassen.

Onze menu wijzigt ongeveer iedere 6 weken.  Vanaf 20 juni hebben wij een nieuwe gastronomische menu.
Voor een optimale beleving kunnen jullie genieten van bijpassende wijnen vanaf €8/glas. Deze wijnen zijn ook mogelijk in een bobformule.

Om ten volle te kunnen genieten van deze menu kunnen wij dan ook moeilijk aanpassingen doorvoeren. Een menu waarbij wij rekening moeten houden met allergenen of veganistische wensen, kunnen wij hier in de geval niet aanbieden. Vegetarische wensen vernemen wij graag op voorhand, zodat chef Bert ook voor u een gastronomische menu kan voorzien.

VOORGERECHT *

Sashimi van goudmakreel / consommé van oude tomatenrassen / Japans gepekelde kerstomaat / avocado / furikake

°°°°

VOORGERECHT *

Carpaccio van reebok / truffelmayonaise / mizuna / krokant van grana padano
°°°°

HOOFDGERECHT * 

Conchiglioni soffritto / pulpo van inktvis / rammenas / zwarte olijf / basilicum

en** / of*

Parelhoen op vel / jus van morilles / doperwt / aardappelwaaier
°°°°

DESSERT *

Vanillebisquit / namelaka van witte chocolade / structuren van rode vruchten

°°°°
DESSERT ***
Kaasjes van de kaaskar
KAZEN GESELECTEERD DOOR HET KAASHUISJE IZEGEM


Wij serveren de menu enkel voor uw volledige gezelschap.

Vanaf 8 personen vragen wij u vriendelijk om voor onze ontdekkingsmenu , de gastronomische menu of over de middag voor de weeklunch te kiezen. Dit om een vlotte service te garanderen.

Kreeftenmenu

"EEN ODE AAN DE ZEE - KREEFT IN ZIJN MEEST ELEGANTE VORM"

Maison Noire brengt een culinair saluut aan de zee met een kreeftenmenu dat klasse en karakter ademt. In vijf verfijnde gangen staat de koning der schaaldieren centraal: van zijdezachte carpaccio tot een perfect gegrilde Canadese kreeft in lookboter. Elk gerecht is een eerbetoon aan het zilte leven.
Een feestmenu dat de finesse van kreeft laat schitteren in haar puurste vorm.

WACHTBORD
Carpaccio van kreeft / truffelmayonaise / mosterdsla / tomaat / limoen
Geserveerd bij de apero


°°°°

VOORGERECHT 
Kreeftenschaar / "Belle vue"

°°°°

VOORGERECHT
Kreeftenbisque

°°°°

HOOFDGERECHT 
Halve Canadese kreeft / gegrild / lookboter


°°°°

DESSERT

Verrassing van de chef

De kreeftenmenu is enkel mogelijk op reservatie, voor het het volledige gezelschap, ten minste twee dagen vooraf.

A LA CARTE

"UW CULINAIRE COMPAS LEIDT U NAAR HET BESTE"

Bij Maison noire kiest u zelf de koers. Onze à la carte biedt een verfijnd spectrum aan smaken - elegant, uitgesproken en met liefde bereid. U combineert, wij creëren. Voor een middag of avond met karakter.
Jouw smaak, onze signatuur.


Op zaterdagavond serveren wij minstens voor- en hoofdgerecht of u kan voor 1 van onze menu's kiezen.

Bij groepen vanaf 5 personen wordt er gevraagd om de keuze te beperken tot 4 verschillende gerechten per gang. Dit om een vlotte service te kunnen garanderen. Vanaf 8 personen serveren wij enkel de ontdekkingsmenu, de gastronomische menu of in de week over de middag de weeklunch.

Allergieën? Lactose- of glutenintolerant? Gelieve ons dit te melden. Als u uw keuze op voorhand doorgeeft, kunnen wij uw gerecht nog beter aanpassen. 
Hou er rekening mee dat wij kruisbesmetting nooit voor de volle 100% kunnen uitsluiten.

Round 1: voorgerechten of to share bij de apero

Tataki eendenborst / rode biet / mangochutney / mosterdsla


Oesters natuur / "Zeeuwse Creuzen" / 6 stuks

Carpaccio mini coquille / passievrucht / dille / wakame


Duo / wildcatch / "Blachtiger" scampi / coquilles / broccolizalf / tom kha kai


Carpaccio van kreeftenstaart / truffel / limoenolie / rucola / pijnboompitten


Halve kreeft / "Belle Vue" (per 2 personen)


Halve kreeft / gegrild / lookboter (per 2 personen)

Round 2: hoofdgerechten

NICE TO Meat YOU

Filet Mignon / "Belgisch witblauw" / gegrild (mogelijk met mergpijp)

Filet Mignon Rossini / "Belgisch witblauw" / gegrild / gebakken foie / portosaus (mogelijk met mergpijp)


Porterhouse côte à l'os (500g) / gegrild / 1  persoon  (enkel te verkrijgen 'bleu' of 'saignant') (mogelijk met mergpijp)


Rib-eye / "Arbedeen Angus" / gegrild (mogelijk met mergpijp)


Filet struisvogel / broccoli / champignon-bordelaise / aardappel / truffel


WTF: WHERE'S THE Fish

Tartaar "Bonito" tonijn / sesamdressing / wasabimayonaise / gember


Duo / wildcatch / "Blachtiger" scampi / coquilles / broccolizalf / tom kha kai


Gebakken zeebaars / risotto / zeekraal / nantuasaus


Zeetong xl 400g bruto / op wijze van de molenaar / seizoensslaatje


Canadese kreeft (650g) / gegrild / lookboter


Canadese kreeft (650g) / "Belle Vue"


Veggie & vegan:  YOU LOOK RADISHING 

Laat u verrassen! De chef maakt graag iets voor u klaar.


Final!: desserts

Kaasjes van de kaaskar / diverse konfijten (kaasjes geselecteerd door Het Kaashuisje in Izegem)


Crème Brûlée


Crumble / rabarber / aardbei / vanilleijs


Dame Blanche / verse chocoladesaus


Trio van sorbet

Crumble / appel / braambes / sorbet van kersen / rood fruit


Coupe Colonel